- Anasayfa
- Hizmetlerimiz
- Havalimanı Taahhüt Proje ve Havalimanı İşletme Faliyetleri
- İnşaat Taahhüt Proje Faliyetleri
- Çelik Konstrüksiyon Taahhüt Proje Faliyetleri
- Yat-Marina ve Deniz Limanları Taahhüt Proje Faaliyetleri
- Plastik ve Endüstriyel Ham Madde Üretimi İtalat ve İhracat Faaliyetleri
- Tarımsal Zirai Ürünler ve Gübre Üretimi İthalat İhracat
- Madencilik Faliyetleri İthalat ihracat ve Satışı
- İthalat ve İhracat Faliyetlerimiz
- Yenilenebilir Enerji Sistemleri
- Makina Sanayi ve Teknik Ekipman Tedarik Satış ve Organizasyon
- Petrol Ve Gaz Endüstrisi İçin Yüksek Standartlı Ekipman
- Kimyasal ve Endüstriyel Temizlik Malzemeleri
- Ekipman Ve Yedek Parçalar
- Billboard ve Reklam Ekipmanları
- Yeni Nesil Fonksiyonel Durak
- İletişim
Tarımsal Zirai Ürünler ve Gübre Üretimi İthalat İhracat
EKKA ÜRE 46


Azotlu gübreler içinde azot miktarı en yüksek olan, granül yapılı, beyaz renkli, suda kolay ve çok eriyen bir gübredir.
Hem yapraktan, hem de topraktan uygulamayla bitkilerin azot ihtiyacını karşılar. Formülü CO(NH2)2 – %46 N (azot) şeklindedir. Bünyesinde karbon (C) bulunması ve yapısındaki azotun NH2 formunda olması nedeniyle amidli bir gübredir. Suda kolay erimesine rağmen bünyesindeki azot (NH2) bitki kökleri tarafından hemen alınabilir formda değildir. Bünyesindeki azotun yarar hale geçebilmesi için topraktaki üre bakterilerinin enzimatik reaksiyonla üreyi amonyum (NH4) azotu formuna çevirmesi gerekir. Bunun için toprağın sıcaklığı ve topraktaki üre bakterisi miktarı önemlidir. Bu nedenle üre gübresi yavaş etkili gübre grubuna girmektedir.
EKKA CAN (Kalsiyum Amonyum Nitrat)


CAN, çeltik hariç tüm bitkilerin gübrelenmesinde en çok kullanılan üst gübresidir. Yapısında %26 azot (N) bulunur.
Bunun yarısı amonyum (NH4 ) azotu, diğer yarısı da nitrat (NO3) azotu formundadır. Nitrat azotu bitkilerin hızlı gelişme dönemlerinde ve ürüne yatma dönemlerinde bitki kökleri tarafından hızlı bir şekilde alınır. Amonyum formundaki azotun büyük bir kısmı ise toprak şartlarına bağlı olarak topraktaki azot bakterileri tarafından nitrat (NO3) azotuna çevrilir ve bitkiler azot eksikliği çekmez. Çeltik hariç tüm kültür bitkilerinin gelişme dönemleri içinde aldıkları toplam azotun %75’i nitrat azotu formundadır. Bu nedenle üst gübre olarak ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan azotlu gübrelerin başında Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) gübresi gelir.
EKKA MAP (Mono Amanyum Fosfat)


Bünyesinde azotla birlikte yüksek oranda fosfor içerir. Bitkilerin olgunlaşmasını hızlandırır, dane dökümünü önleyerek dolgun dane oluşmasını sağlar. Fosfor, bitkinin kök sisteminin gelişmesine ve yayılmasına yardımcı olur, çiçek ve meyve oluşumunda rol oynar. Mahsulün kalitesini ve verimini yükseltir. Bitkinin hastalık ve zararlılara karşı direncini arttırır. Topraktan diğer besin elementlerinin alımını kolaylaştırır
Bünyesinde Azot (N)%12, Amonyak Azotu (N-NH3)%12 Suda çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) %52
EKKA DAP (Diamonyum Fosfat)


DAP (Diamonyum Fosfat) gübresi iki besinli bir gübredir. Bünyesinde %18 azot (N) ve %46 fosfor (P) bulunur.
İçeriğindeki azot, amonyum (NH4) formunda olduğu için özellikle bitkilerin ilk gelişme dönemlerinde etkilidir. Yapısındaki azot miktarı toprakaltı gübresi olarak kullanıldığında bitkinin tüm ihtiyacını karşılamayabilir. Bunun için DAP kullanımında üst gübrelemede bitkinin diğer azotlu gübrelerle desteklenmesi gerekir. Azotu amonyum (NH4) formunda olduğu için toprakta tutulur. Aşırı yağış veya aşırı sulama durumunda topraktan yıkanma ile azot kaybı olmaz.