- Anasayfa
- Hizmetlerimiz
- Havalimanı Taahhüt Proje ve Havalimanı İşletme Faliyetleri
- İnşaat Taahhüt Proje Faliyetleri
- Çelik Konstrüksiyon Taahhüt Proje Faliyetleri
- Yat-Marina ve Deniz Limanları Taahhüt Proje Faaliyetleri
- Plastik ve Endüstriyel Ham Madde Üretimi İtalat ve İhracat Faaliyetleri
- Tarımsal Zirai Ürünler ve Gübre Üretimi İthalat İhracat
- Madencilik Faliyetleri İthalat ihracat ve Satışı
- İthalat ve İhracat Faliyetlerimiz
- Yenilenebilir Enerji Sistemleri
- Makina Sanayi ve Teknik Ekipman Tedarik Satış ve Organizasyon
- Petrol Ve Gaz Endüstrisi İçin Yüksek Standartlı Ekipman
- Kimyasal ve Endüstriyel Temizlik Malzemeleri
- Ekipman Ve Yedek Parçalar
- Billboard ve Reklam Ekipmanları
- Yeni Nesil Fonksiyonel Durak
- İletişim
Madencilik Faliyetleri İthalat ihracat ve Satışı
Talk Madeni

Talk, kimyasal bileşimi Mg3Si4O10(OH)2 olan sulu bir magnezyum silikat mineralidir. Talk bileşimi genellikle bu genelleştirilmiş formüle yakın kalsa da, bir miktar ikame meydana gelir. Küçük miktarlarda Al veya Ti, Si’nin yerini alabilir; az miktarda Fe, Mn ve Al, Mg yerine geçebilir; ve çok küçük miktarlarda Ca, Mg yerine geçebilir.
1. Seramik Sanayinde: Talkın ısı ile genleşme özelliğinin çok az olması nedeniyle banyo ve mutfak seramiklerinde ve elektrik sobalarının plakalarında kullanılmasını sağlamıştır. Seramik sanayinde kullanılacak talkta fiziksel ve kimyasal yapı bakımından homojenlik istenir. Ayrıca, tane iriliği ve dağılımı ile pişirme rengi de önemlidir.
2. Boya Sanayinde: Lif ve yaprak özelliğine sahip talklar, yağ absorblama özelliğinden dolayı boya ve benzeri yağ yapımında kullanılmaktadır. Boya sanayinde kullanılan talk öğütüldüğünde son derece beyaz ve tenörü yüksek olmalı (% 98.5). Ayrıca 325 mesh’ lik elekten geçebilmelidir. Talk lifi boya tabakacıklarının birbirine ve yüzeye kenetlenmesini sağlar. Ağır boya materyallerinin çökmesini önleyip, boyanın daha homojen olmasını sağlar.
3. Çatı Kaplamasında: Bu iş için genellikle kalitesiz talklar kullanılır. Bu yüzden hammaddede beyazlık ve saflık aranmamaktadır. Aranan özellikler tane boyu ve dağılımı ile yağ emme özelliğidir.
4. Haşarelere Karşı: Talk haşare öldürücü ilaç yapımında da kullanılmaktadır. İlaca toksik etki, istenen yoğunluk ve az aşındırıcılık özelliklerini kazandırır.
5. Kauçuk Sanayinde: Talk, bir çok sentetik lastik, plastik ve kauçuk üretiminde doldurucu olarak kullanılır. Maddeye sıkı bir doku kazandırır.
6. Kağıt Sanayinde: Talk, yumuşaklığı, tane boyu, mürekkep emme özelliği ve suda erime özelliği nedeni ile kağıt sanayinde rahatça kullanılabilmektedir.
7. Kozmetik ve Farmakolojide: Talkın istenilen tane boyutunun elde edilmesi mümkün olduğundan kimyasal saflığı ve kayganlığından dolayı kozmetik ürünleri ve ilaç üretiminde kullanılmaktadır. Bu sanayide kullanılan talkta aranan özellikler, içerdiği lifsi ve sert minerallerin azlığı, arsenik ve demir miktarlarının düşük olmasıdır.
Ferro silisyum

Ferro Silisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır. Diğer yandan Silisyum ya da silikon, kullanım alanı en geniş olan elementlerden biridir.
Kum ve kil formu, beton ve tuğla yapımında kullanılır.
Kömür Madeni

Kömür, termik santralde elektrik enerjisi üretiminde, konutlarda, sanayide, ulaştırmada, ısınma amaçlarıyla kullanılır. Kömür elektrik üretiminde, demir-çelik ve çimento imalatında, endüstriyel proseslerde buhar üretmek ve ısınma amacı ile kullanılır.
Kok Kömürü

Kok Kömürü: Kömürleşme derecesi yüksek olanlar (taşkömürleri) ısıl işlem altında önce yumuşarlar. Daha sonra şişerek gazlarını çıkartırlar ve yeniden sertleşirler. Bu olaylar sonucunda oluşan oldukça gözenekli ve hafif maddeye “kok kömürü” adı verilmektedir.Kok kömürü, çelik ve diğer demir ürünlerinin üretiminde kullanılan koklaşabilir kömürden (düşük küllü,düşük kükürtlü bitümlü kömür, aynı zamanda metalurjik kömür olarak da bilinir) elde edilen katı bir karbonlu kalıntıdır.